• Dotácie na stravu

          • Dobrý deň,

             

            dovoľujeme si Vás informovať, že MPSVR SR nás po komunikácii s MF SR požiadalo, aby boli zákonní zástupcovia detí, ktorí majú nárok na zvýšený daňový bonus na dieťa, ktoré dovŕšilo 6 rokov veku a nedovŕšilo 15 rokov veku (§ 52zzj ods. 2 písm. c) zákona o dani z príjmov) informovaní, že v prípade ak sa na dieťa poskytuje dotácia na stravu z titulu neuplatnia si tohto zvýšeného daňového bonusu (§ 4 ods. 3 písm. c) zákona o dotáciách), daňovník nemá nárok ani na základný daňový bonus (§ 52zzj ods. 2 písm. a) zákona o dani z príjmov).

             

            Uvedené vyplynulo zo spoločnej komunikácie zástupcov MPSVR SR s MF SR, ktoré nepripúšťa použitie iného výkladu zákona o dani z príjmov a preto, ak si rodičia plánujú uplatniť daňový bonus, o ktorý sa znižuje daň, nemali by vo vlastnom záujme požiadať o poskytnutie dotácie na stravu. Vzhľadom na uvedené je odporúčané rodičom zvážiť, či si vyberú možnosť poskytnutia dotácie na stravu namiesto uplatnenia si zvýšeného daňového bonusu.

             

            S pozdravom

             

                                                                                                                               Ing. Katarína Molnárová

          • Oznam

          • Dobrý deň,

            na základe Rozhodnutia ministra školstva z 2.3. 2021 a Manuálu - Návrat žiakov do škôl (od 8.3.2021) Vám oznamujem, že žiaci 1. - 4. ročníka naďalej pokračujú prezenčnou formou vo výchovno-vzdelávacom procese aj od 8.3. 2021. Vyučovania sa zúčastňujú prednostne žiaci, ktorých rodičia sú zamestnanci s nevyhnutným prezenčným výkonom práce a žiaci, ktorí nemajú podmienky a prístup k dištančnému vzdelávaniu. Výchovno-vzdelávacieho procesu sa budú zúčastňovať i tí žiaci, ktorí tieto podmienky nespĺňajú, resp. spĺňajú čiastočne, nakoľko personálne a kapacitné možnosti nám túto alternatívu umožňujú.

            Prezenčného vyučovania sa zúčastňujú i žiaci 9. ročníka (v malých skupinkách), ktorí nemajú podmienky a prístup k dištančnému vyučovaniu.

            Prajem pekný deň.

            S pozdravom R. Mináriková


            manual-aktualizovany-k-8.3..pdf

            priloha-c.-11c---zakonny-zastupca---cestne-vyhlasenie-a-suhlas-so-spracovanim-udajov8.3.2021.docx

          • Oznam

          • Vážení rodičia!

            Keďže minister školstva, vedy, výskumu a športu SR nevydal nové rozhodnutie, preto sa riadime podľa aktuálne platného Rozhodnutia z 8. februára 2021, čo znamená, že žiaci 1. - 4. ročníka ZŠ chodia do školy tak ako doteraz. Tento stav platí do 5. 3. 2021 (do piatku).Podmienkou je negatívny výsledok PCR testu alebo antigén. testu, ktorého platnosť je 7 dní (tieto isté podmienky platia i pre deti materských škôl).Zatiaľ nie je podmienkou nástupu dieťaťa do školy, aby sa zákonný zástupca preukázal potvrdením od zamestnávateľa!O aktuálnych rozhodnutiach MŠVVaŠ SR a organizácii výchovno-vzdelávacieho procesu v našej základnej škole Vás budem informovať, akonáhle budú tieto informácie dostupné.

            Všetkým želám krásny a pokojný zvyšok dňa.

            S pozdravom R. Mináriková.

          • Oznam

          •  

            Vážení rodičia!

             

                    Nástup žiakov 1. – 4. ročníka ZŠ, Ul. Poľná 1 vo Veľkom Krtíši po jarných prázdninách je

            22. februára 2021.

            V prevádzke je  školská jedáleň.

            Vyučovanie začína o 8,00 h a trvá do 12,00 h. Vyučovanie je v rozsahu 4 hodiny denne podľa stanoveného rozvrhu (ako pred jarnými prázdninami).

            Od 12,00 je v prevádzke ŠKD (družina) do 16,00 h.

            V prevádzke je ranná družina od 6,00 h.

            Vstup žiak do školy je podmienený tým, že zákonný zástupca žiaka, ktorý žije v spoločnej domácnosti s dieťaťom sa preukázal negatívnym výsledkom PCR alebo antigénového testu a vypísal Čestné vyhlásenie.

            Ak žiak nenastúpi na vyučovanie, zapíše sa do triednej knihy ako chýbajúci a hodiny bude mať ospravedlnené (túto skutočnosť oznámi zákonný zástupca triednej učiteľke). Domáce úlohy a preberané učivo sa doučí sám a požadované úlohy odovzdáva, vo vopred dohodnutom termíne, svojej triednej učiteľke. V prípade slabej spolupráce sa bude postupovať v zmysle pokynov MŠ SR.

             

            U žiakov 5. – 9. ročníka stále prebieha dištančná forma výučby.

             

            Želám všetkým krásny deň a všetci sa tešíme na ďalšiu spoluprácu!

             

            Onedlho sa uvidíme.

             

            S pozdravom                                                                         Mgr. Renata Mináriková

                                                                                                                 riaditeľka školy

            Vo Veľkom Krtíši, dňa 18. 02. 2021

             

            Tlačivá na stiahnutie :

            Cestne_vyhlasenie_o_bezinfekcnosti.docx

            suhlas-dotknutej-osoby.docx

        • Rozvrh
          • Rozvrh

          • Pozrite si alebo vytlačte Váš aktuálny rozvrh. Rozvrh bol naposledy publikovaný: 20. 10. 2023